Sälja Företagsbil | Sälja Företagsleasing

Sälja företagsbil - ta hjälp av oss 

Kan man sälja en företagsbil? Definitivt, men det finns också en mängd saker att tänka på innan man lägger ut den på annons - eller kontaktar oss för professionell hjälp.

Det kan vara lite komplicerat att sälja en företagsbil och det finns några saker som man måste ta reda på innan man går vidare. 

Vill du sälja din leasingbil så måste du ha koll på hur avtalet ser ut och vad som gäller för exempelvis ett överlåtande, hur en eventuell lösensumma ser ut - och samtidigt också hur det ser ut efter det att leasingavtalet har löpt ut. Är det en leasingbil som används som en företagsbil så måste du även ha koll på momsen. 

Vi har lång vana av att sälja leasingbilar och företagsbilar och vi erbjuder alltid professionella och smidiga lösningar för våra kunder.


Sälja leasingbil - en smidig process 

En stor fördel med att välja oss för att sälja din leasingbil är att vi tar över ansvaret. Om du säljer som näringsidkare direkt till en privatperson så måste du också förhålla dig till en reklamationsrätt som ligger på 3 år. 

Skulle din bil visa sig ha defekter och exempelvis ett ursprungsfel så kan du hamna i en prekär situation - det slipper du om du väljer att sälja din leasingbil direkt till oss som seriös bilhandlare. Du slipper det tunga ansvaret som bilsäljare. 

Utöver det finns även andra fördelar med att sälja en leasing- eller företagsbil direkt till oss. Vår vana gör att vi kan hjälpa dig med det administrativa som måste genomföras och där du också får betalt direkt. Vi underlättar, helt enkelt, din bilaffär - även om det handlar om en leasingbil. 

sälja bil uppsala

Moms - detta gäller vid försäljning av företagsbil 

En annan detalj som du måste ha koll på i samband med att du planerar att sälja en företagsbil handlar om momsen. Du har endast rätt att ta ut moms i samband med försäljningen om du hade rätt att göra avdrag i samband med att bilen köptes. 

Du har rätt att ta ut moms ur företaget om bilen som du säljer har - och detta hämtas från Skatteverket - använts vid: Återförsäljning i bilhandel, uthyrning i biluthyrningsverksamhet och/eller taxitrafik, transport av avlidna och vid körkortsutbildning. 

Skulle du ha köpt din företagsbil momsfritt från exempelvis ett annat EU-land så får vinstmarginalbeskattning ej användas. Samma sak gäller vid ett köp av en bil från ett annat EU-land och där du betalat moms - du kan ej heller då åberopa vinstmarginalbeskattning. 

Låter detta krångligt? Faktum är att det kan vara relativt knivigt för den oinvigde och ovane att ta sig genom denna djungel. Vi har emellertid lång erfarenhet av allt detta och kan hjälpa dig med vad som gäller. 

Fördelar med att sälja leasingbil till oss 

Ska man göra en snabb sammanfattning om att sälja en leasingbil eller en företagsbil så är det slående att det handlar om en lite krångligare process än om man ska sälja sin privatägda bil. Inte minst så gäller det att ha koll på leasingavtalet om man ska sälja en leasingbil - och på frågan om moms om det handlar om att en företagsbil ska säljas.

Det går definitivt att sälja en sådan typ av bil vidare till exempelvis en privatperson, men räkna inte med samma enkla upplägg som om du skulle sälja en vanlig bil. Fördelarna med att sälja till oss är många och några av dem ser ut enligt följande: 

Professionell hjälp. Vi hjälper dig att tolka ditt leasingavtal och vi hjälper dig med alla papper som rör din försäljning. Samma sak gäller för en företagsbil där vår erfarenhet gällande exempelvis momsen innebär en smidig process. 

Snabb affär. Vårt team av bilentusiaster arbetar alltid effektivt och vi sätter en ära i att erbjuda våra kunder en tillika snabb som smidig affär. Målet är att du ska ha pengarna på kontot redan samma dag. 

Värdering. Vi erbjuder en fri värdering av din bil och ger alltid bra priser till våra kunder. Målet är att båda parter ska vara riktigt nöjda med affären. 

Vi erbjuder trygga bilaffärer 

Vårt företag sätter en ära i att alltid erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Genom korrekta värderingar, genom smidiga affärer, genom bra priser och genom att sätta kundens behov i centrum så har vi blivit en av de större bilhandlarna i Uppsala. Oavsett om du planerar att sälja din bil - och oavsett modell, märke, milantal eller skick - eller om du är på jakt efter en ny bil så står vi redo att hjälpa dig. 

Vårt team består av passionerade bilentusiaster som brinner för att skapa en smidig väg mellan köpare och säljare av bilar. Vi vill tvätta bort det dåliga rykte som vår bransch omgärdas av. Hos oss får du schyssta villkor, bra priser och professionell hjälp hela vägen från start till mål. Vilken bil har du stående i ditt garage - och vilken bil vill du ska stå där i framtiden? Kontakta oss redan idag! 

Vi hjälper dig att sälja företagsbilen utan krångel